Berns MuseumManagement maakt marktverkenning Collectiegebouw Museum Boijmans Van Beuningen

Berns MuseumManagament heeft een onderzoek verricht naar de internationale markt van kunstdepots en collectieservices. De uitkomsten van dit onderzoek zijn van belang voor de positionering van het Collectiegebouw dat Museum Boijmans Van Beuningen wil laten bouwen. Dit publiek toegankelijke kunstdepot waarin de museumcollectie zal worden ondergebracht, zal ook depotruimten gaan verhuren aan particuliere kunstverzamelaars. Daarnaast wil het museum de particuliere verzamelaar allerlei aanverwante services gaan verlenen op het gebied van collectiebeheer, bruikleenverkeer, restauraties en ondersteuning bij collectiepresentaties. In het onderzoek is ook gekeken naar het publiekspotentieel voor dit nieuwe gebouw dat een geheel nieuw concept introduceert.  Een dergelijk concept waarbij de bezoeker kennis kan maken met het museumbedrijf achter de schermen is uniek in Nederland. De gemeenteraad van Rotterdam zal begin 2015 een definitief besluit nemen over het plan. De opening van het Collectiegebouw is voorzien in 2017.

Klik hier voor meer informatie

Reacties zijn gesloten.